A web community of Strangers that comes together...
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Share | 
 

 PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts: 542
Registration date: 22/06/2007

PostSubject: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Sat Jun 23, 2007 12:53 am

Selamat Datang kawan kawan semua
Di merata tempat , datanganya kita
Walaupun tidak mengenali secara bersemuka
Semoga persahabatan terjalin sentiasa

Di sini terletak hakikat sebenar
Memberi seribu erti di sanubari
Di mana kita, jauh atau dekat
Yang penting semua nye berkumpul disini

LIHAT LAH membawa persahabat ini
FAIZAL di lihat sangat berpotensi
Suara yang baik anugerah bakat tuhan beri
Memberi impak ke atas kami

Insyallah harapan sentiasa diberkati
Tak kira berapa lama atau seketika
Berforum, berchat merapatkan kita di sini
Kesinambungan kenangan tersemat sentiasa...

Smile :lol:
Back to top Go down
View user profile
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts: 334
Country: Cloud Nine
Registration date: 22/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Sat Jun 23, 2007 1:09 am

adehhhh....pantun2 ni lembab lar....nanti arrr aku beli ko nyer pantun...hehehe scratch drunken What a Face
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
Abeerah
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts: 309
Registration date: 23/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Sat Jun 23, 2007 1:10 am

Waduh Mel..AMAZING... :lol:

Thanks... afro
Back to top Go down
View user profile
Airin
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts: 211
Registration date: 22/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Sat Jun 23, 2007 2:21 am

mak oii...panjangnyer mel...jap..tgh cari ilham nih....

setahun rasanyer sudah berlalu
trasa sekjp tanpa disedari
persahabatan masih seakrab dulu
hrp ianya kekal abadi

faizal pencetus fenomena persahabatan
sering jadi bahan perbualan
walaupun kita semua berjauhan
laman web menjalinkan perhubungan
Back to top Go down
View user profile
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts: 334
Country: Cloud Nine
Registration date: 22/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Mon Jun 25, 2007 11:53 am

Mel007 wrote:
Selamat Datang kawan kawan semua
Di merata tempat , datanganya kita
Walaupun tidak mengenali secara bersemuka
Semoga persahabatan terjalin sentiasa

Di sini terletak hakikat sebenar
Memberi seribu erti di sanubari
Di mana kita, jauh atau dekat
Yang penting semua nye berkumpul disini

LIHAT LAH membawa persahabat ini
FAIZAL di lihat sangat berpotensi
Suara yang baik anugerah bakat tuhan beri
Memberi impak ke atas kami

Insyallah harapan sentiasa diberkati
Tak kira berapa lama atau seketika
Berforum, berchat merapatkan kita di sini
Kesinambungan kenangan tersemat sentiasa...

Smile :lol:

Berpantun bukan kegemaran aku
Idea susah untuk dijual beli
Moga persahabatan kita kukuh terpaku
Bukan sekadar tersimpan dilipatan memori Hooray

Faizal anak Terengganu, Idolanya Sudirman
Mula diminati sejak di Akademi Fantasia
Sama-sama lar kita memberi sokongan
Agar impian Faizal tak menjadi sia-sia.....yahoo

_________________
"Kemerdekaan sebenar adalah kemerdekaan jiwa dari pengabdian sesama makhluk kepada keluhuran akidah hanya kepada Allah." - Mufti Perlis, Dr Mohd Asri
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts: 542
Registration date: 22/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Mon Jun 25, 2007 3:05 pm

Buleh la tuh.. kira masuk dah pantun ko tuh...hehehe


Bila la album nak keluar
Dah setahun kalo simpan mesti berabuk
Sokongan tu ttp ada tp lambat benar
Takkan terpaksa tunggu lagi kut.. evilgrin

Nasib la ada Kedai Along Bling2
Dapat gak tgk sedutan show Faizal
Ntah ler pala pun dah naik pening
Ku tunggu gak la ... album tuh nanti di jual psycho

Dalam majalah mau pun suratkabar
Cerita Faizal pun dah kurang
Harapan tuh memang la berdebar debar
Yang di nanti tak jugak datang Crying or Very sad wailing wailing
Back to top Go down
View user profile
mami^rugged
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts: 76
Country: sungai chao phraya,bangkok siam
Registration date: 25/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Mon Jun 25, 2007 10:05 pm

thumbs up mami mel.cek bangga..pewiittt!
ada bakat nih clapping
Back to top Go down
View user profile http://penanglineclear.blogspot.com
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts: 542
Registration date: 22/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Mon Jun 25, 2007 10:57 pm

Cek mai jugak noooo
Masuk sini hang sopan skit
Bukan apa.. ni tunggui album pejai so far tak dok
Apa nak buek .. di peram lama banget...
Back to top Go down
View user profile
mak_imma
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts: 243
Country: di kaki pelangi
Registration date: 24/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Tue Jun 26, 2007 1:38 am

mami^rugged wrote:
thumbs up mami mel.cek bangga..pewiittt!
ada bakat nih clapping

eh mami... kalu nak tau...
mel pat pantun memantun ni dia mmg terer....
dulu masa kat kg, keje dia beli juai pantun ja....
last-last dgn kg, kg tu sekali dia juai.....
pasai tu la ni dia mai dok kola lumpur...
dia dah xdak kg lgi dah.....
kg dia dah tergadai dek kalah juai pantun......laughing
Back to top Go down
View user profile
mami^rugged
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts: 76
Country: sungai chao phraya,bangkok siam
Registration date: 25/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Tue Jun 26, 2007 10:44 am

kah kah kah..mami imma,mmg betui pun,mami dok dengaq lagu tu laaa..pasai mel nih..abis kampung dia juai tu dia mai dok kl nih..tapi tak tau la kan mami imma..dia dok kl dok pantun ngan sapa pun tak tau..jangan dia gadai kl dah laaa..
dengaq kata lepaih dia juai kg dia tuu..dia jadi tokei jeruk kt kl betui ka?kwang kwang kwang teasing
Back to top Go down
View user profile http://penanglineclear.blogspot.com
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts: 542
Registration date: 22/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Tue Jun 26, 2007 11:14 am

mak_imma wrote:
mami^rugged wrote:
thumbs up mami mel.cek bangga..pewiittt!
ada bakat nih clapping

eh mami... kalu nak tau...
mel pat pantun memantun ni dia mmg terer....
dulu masa kat kg, keje dia beli juai pantun ja....
last-last dgn kg, kg tu sekali dia juai.....
pasai tu la ni dia mai dok kola lumpur...
dia dah xdak kg lgi dah.....
kg dia dah tergadai dek kalah juai pantun......laughing

tu la sebab nye mak.. abih sume tergadai tanah pusaka dek sbb nak mertabatkan Pantun Melayu... abih org kpg smpai halau p kl.. hehehe yahoo

Mai KL nak gak jual KL.. hehe.. Hooray Hooray
Back to top Go down
View user profile
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts: 542
Registration date: 22/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Tue Jun 26, 2007 11:15 am

mami^rugged wrote:
kah kah kah..mami imma,mmg betui pun,mami dok dengaq lagu tu laaa..pasai mel nih..abis kampung dia juai tu dia mai dok kl nih..tapi tak tau la kan mami imma..dia dok kl dok pantun ngan sapa pun tak tau..jangan dia gadai kl dah laaa..
dengaq kata lepaih dia juai kg dia tuu..dia jadi tokei jeruk kt kl betui ka?kwang kwang kwang teasing

Mami juai jeruk pun mami dpt stok dr hang la.. hang kan RATU JERUK 2002 - 2004.. smpai tokei2 JERUK kat PENANG tuh dok berebut2 amik hang jadi DUTA JERUK SEUMUR HIDUP.. kalah MAWI... yahoo yahoo Rolling Rolling
Back to top Go down
View user profile
mami^rugged
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts: 76
Country: sungai chao phraya,bangkok siam
Registration date: 25/06/2007

PostSubject: Re: PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA   Fri Jul 13, 2007 10:45 am

Mel007 wrote:
mami^rugged wrote:
kah kah kah..mami imma,mmg betui pun,mami dok dengaq lagu tu laaa..pasai mel nih..abis kampung dia juai tu dia mai dok kl nih..tapi tak tau la kan mami imma..dia dok kl dok pantun ngan sapa pun tak tau..jangan dia gadai kl dah laaa..
dengaq kata lepaih dia juai kg dia tuu..dia jadi tokei jeruk kt kl betui ka?kwang kwang kwang teasing

Mami juai jeruk pun mami dpt stok dr hang la.. hang kan RATU JERUK 2002 - 2004.. smpai tokei2 JERUK kat PENANG tuh dok berebut2 amik hang jadi DUTA JERUK SEUMUR HIDUP.. kalah MAWI... yahoo yahoo Rolling Rolling


Podaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh!!!! laughing
Back to top Go down
View user profile http://penanglineclear.blogspot.com
 

PANTUN HIKMAT - PEMBUKA KATA

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
www.sahabatsokmo.net ::  ::  :: -