A web community of Strangers that comes together...
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Kucing-kucing aku

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Kucing-kucing aku   Sun Jun 24, 2007 11:23 pm


kucing yg hitam tu kucing jantan....yg berwarna-warni tu kucing betina....yg jantan tu dah dekat 2 tahun umur dia & yg betina tu baru setahun.....


Last edited by on Sun Jun 24, 2007 11:38 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Sun Jun 24, 2007 11:23 pm


meow....


Last edited by on Sun Jun 24, 2007 11:39 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Sun Jun 24, 2007 11:24 pm



pus....
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts : 542
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Sun Jun 24, 2007 11:42 pm

woooo... cantik berkilat nye.. aku ada sekor kat rumah.. nama dia.. DAYANG SENANDUNG.. hehehe.. mmg itam gelap.. mata je putih.. hehehe.. dia nih.. asyik dok kat kitchen je... maklumlah.. dayang senandung...
Back to top Go down
View user profile
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Mon Jun 25, 2007 1:17 pm

Mel007 wrote:
woooo... cantik berkilat nye.. aku ada sekor kat rumah.. nama dia.. DAYANG SENANDUNG.. hehehe.. mmg itam gelap.. mata je putih.. hehehe.. dia nih.. asyik dok kat kitchen je... maklumlah.. dayang senandung...
alah, dari jauh nampak lar berkilat....kalo baru balik dari merendek ngan kucing betina.....badan dia penuh dgn pasir & busuk.....hehehe....aku mandikan dorg seminggu/dua minggu sekali.....evilgrin

_________________
"Kemerdekaan sebenar adalah kemerdekaan jiwa dari pengabdian sesama makhluk kepada keluhuran akidah hanya kepada Allah." - Mufti Perlis, Dr Mohd Asri
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
mak_imma
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 243
Country : di kaki pelangi
Registration date : 24/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Wed Jun 27, 2007 4:20 am



Kucing betina ni namanye Junior... dia suka outdoor...bukan apa,
asyik cari peluang nak tangkap burung je .......nono nono
Back to top Go down
View user profile
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts : 542
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Wed Jun 27, 2007 10:35 am

Yg ni nama nya LILYBELLE .. (pic lama nih) skrng dah GEBU balik..malas n suke sngt duk kat dlm umah.. mmg jarang nak kuar pun.. kalo beranak tak pernah skit... ada la skali 8 kuar... tp anak2 dia tinggal 2... skrng ni dah MANDUL kan dia... tak larat sngt nak jaga.. so kucing2 jantan bg sound.. dia wat dek je... hahhaa.. sian tak de nafsu dah.. hehehhe.. (kejam ke tuan dia nih... hahaha)

Back to top Go down
View user profile
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Wed Jun 27, 2007 11:19 pm

mak_imma wrote:


Kucing betina ni namanye Junior... dia suka outdoor...bukan apa,
asyik cari peluang nak tangkap burung je .......nono nono
mak lawa nyer kucing mak..... joy

_________________
"Kemerdekaan sebenar adalah kemerdekaan jiwa dari pengabdian sesama makhluk kepada keluhuran akidah hanya kepada Allah." - Mufti Perlis, Dr Mohd Asri
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Wed Jun 27, 2007 11:21 pm

Mel007 wrote:
Yg ni nama nya LILYBELLE .. (pic lama nih) skrng dah GEBU balik..malas n suke sngt duk kat dlm umah.. mmg jarang nak kuar pun.. kalo beranak tak pernah skit... ada la skali 8 kuar... tp anak2 dia tinggal 2... skrng ni dah MANDUL kan dia... tak larat sngt nak jaga.. so kucing2 jantan bg sound.. dia wat dek je... hahhaa.. sian tak de nafsu dah.. hehehhe.. (kejam ke tuan dia nih... hahaha)

mel, aku ada baca kat buku kata kalo kucing warna oren macam garfield ni selalu nyer jantan.....tapi kucing ko betina....pelik pulak aku...hehhe..kenapa hidung dia tu?? sian dia kene mandul....hehehe Very Happy

_________________
"Kemerdekaan sebenar adalah kemerdekaan jiwa dari pengabdian sesama makhluk kepada keluhuran akidah hanya kepada Allah." - Mufti Perlis, Dr Mohd Asri
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
ijan
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Male
Number of posts : 9
Age : 36
Registration date : 23/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Thu Jun 28, 2007 10:55 pm

weh mel aku pong ada 5 eko kucing kaler cam tu kuning taik babun haha...induknya kaler kunin dua2 so segala perintisnya kaler kuning ah....sian tak becampo masyarakat kucing aku tuuu..nanti ah bile senang aku tepek pic. depa sume k!
(sebenaunya aku tak reti nak kecik kan gambau tu sume...tak menuntut lagik...nanti ah menuntut ngan bro abee)
Back to top Go down
View user profile
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jun 29, 2007 12:53 am

ijan wrote:
weh mel aku pong ada 5 eko kucing kaler cam tu kuning taik babun haha...induknya kaler kunin dua2 so segala perintisnya kaler kuning ah....sian tak becampo masyarakat kucing aku tuuu..nanti ah bile senang aku tepek pic. depa sume k!
(sebenaunya aku tak reti nak kecik kan gambau tu sume...tak menuntut lagik...nanti ah menuntut ngan bro abee)
ijan, check out this tips camner nak kecikkan gambar dari abe SS...hehehe

http://sahabatsokmo.justforum.net/Sahabat-Sokmo-Hangout-c3/Questions-Feedbacks-f23/How-to-Posting-TIps-Forum-usage-f27/MUST-Resize-image-for-posting-Photobuckets-resize-function-t37.htm

_________________
"Kemerdekaan sebenar adalah kemerdekaan jiwa dari pengabdian sesama makhluk kepada keluhuran akidah hanya kepada Allah." - Mufti Perlis, Dr Mohd Asri
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
ijan
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Male
Number of posts : 9
Age : 36
Registration date : 23/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jun 29, 2007 8:57 am

along thanx a lot ha...nanti aku study k!....time kaceh bebanyakkk.....


Very Happy ....Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Airin
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 211
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jun 29, 2007 12:51 pm

wah...comel lotey ler kucing2 along dn mak...meow... joy
kat rmh kt pn byk....ad sj yg new born sbb kucing2 kt subur giler....dh ler tu suka sgt mengayau...balik2 jer...mesti bunting... wedding kawin tk jemput kt pung titter

_________________
hidup ini kenalah berfikiran positif
mulakanlah hari-harimu dengan bismillah dan senyuman
http://www.airin236.blogdrive.com/
Back to top Go down
View user profile
mami^rugged
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 76
Country : sungai chao phraya,bangkok siam
Registration date : 25/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jul 13, 2007 12:42 pm



Nama saya JOJO,saya ada 8 org ank..tapi ank saya 3 ekor dh meninggal.
saya suka mkn sciene diet,friskies.saya nanak mkn nasi sbb nanti bulu2 saya akan luruh.even saya dah jadi "bapak budak" saya sgt manje ngan mami.Dgn mamilah tempat saya mengadu,bergolek2 dan bersantai.
oklah setakat disini saja..hehehe
Back to top Go down
View user profile http://penanglineclear.blogspot.com
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts : 542
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jul 13, 2007 1:53 pm

along wrote:
Mel007 wrote:
Yg ni nama nya LILYBELLE .. (pic lama nih) skrng dah GEBU balik..malas n suke sngt duk kat dlm umah.. mmg jarang nak kuar pun.. kalo beranak tak pernah skit... ada la skali 8 kuar... tp anak2 dia tinggal 2... skrng ni dah MANDUL kan dia... tak larat sngt nak jaga.. so kucing2 jantan bg sound.. dia wat dek je... hahhaa.. sian tak de nafsu dah.. hehehhe.. (kejam ke tuan dia nih... hahaha)

mel, aku ada baca kat buku kata kalo kucing warna oren macam garfield ni selalu nyer jantan.....tapi kucing ko betina....pelik pulak aku...hehhe..kenapa hidung dia tu?? sian dia kene mandul....hehehe Very Happy

tu la along.. selalu kuar taik mata kucing nih.. hahaha.. skrng dah tembam n kuat makan.. bulu pulak mak aihhhh gebu tul.. tp tu la.. mmg tak penah dgr sore... Rolling yg dia tau tido je ....
Back to top Go down
View user profile
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts : 542
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jul 13, 2007 1:54 pm

ijan wrote:
weh mel aku pong ada 5 eko kucing kaler cam tu kuning taik babun haha...induknya kaler kunin dua2 so segala perintisnya kaler kuning ah....sian tak becampo masyarakat kucing aku tuuu..nanti ah bile senang aku tepek pic. depa sume k!
(sebenaunya aku tak reti nak kecik kan gambau tu sume...tak menuntut lagik...nanti ah menuntut ngan bro abee)


hahah.. ko cpt kan kecik gambo tuh.. kang terangkat si BRO ABEE yg jantina nya nih ada krisis skit... Rolling
Back to top Go down
View user profile
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts : 542
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jul 13, 2007 1:55 pm

mami^rugged wrote:


Nama saya JOJO,saya ada 8 org ank..tapi ank saya 3 ekor dh meninggal.
saya suka mkn sciene diet,friskies.saya nanak mkn nasi sbb nanti bulu2 saya akan luruh.even saya dah jadi "bapak budak" saya sgt manje ngan mami.Dgn mamilah tempat saya mengadu,bergolek2 dan bersantai.
oklah setakat disini saja..hehehe</A>

apasal la muka kucing ko tuh sedih memanjang... apa la ko dah buat kat dia.. mami oiiii.. hang dok marah kaaaa... laughing titter
Back to top Go down
View user profile
mami^rugged
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 76
Country : sungai chao phraya,bangkok siam
Registration date : 25/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jul 13, 2007 3:21 pm

Mel007 wrote:
mami^rugged wrote:


Nama saya JOJO,saya ada 8 org ank..tapi ank saya 3 ekor dh meninggal.
saya suka mkn sciene diet,friskies.saya nanak mkn nasi sbb nanti bulu2 saya akan luruh.even saya dah jadi "bapak budak" saya sgt manje ngan mami.Dgn mamilah tempat saya mengadu,bergolek2 dan bersantai.
oklah setakat disini saja..hehehe</A>

apasal la muka kucing ko tuh sedih memanjang... apa la ko dah buat kat dia.. mami oiiii.. hang dok marah kaaaa... laughing titter



dak aih dia jenis low profile..abis kena paksa gini..monyok la muka dia..hahaha..dia kucing jantan tau..sat gi hampa ingat betina lak..
single but not available..muahahhahahaa
Back to top Go down
View user profile http://penanglineclear.blogspot.com
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jul 13, 2007 10:31 pm

mami^rugged wrote:


Nama saya JOJO,saya ada 8 org ank..tapi ank saya 3 ekor dh meninggal.
saya suka mkn sciene diet,friskies.saya nanak mkn nasi sbb nanti bulu2 saya akan luruh.even saya dah jadi "bapak budak" saya sgt manje ngan mami.Dgn mamilah tempat saya mengadu,bergolek2 dan bersantai.
oklah setakat disini saja..hehehe</A>
lor sorry lar jojo.....tak perasan hang.....wah, memula baca ingatkan ko yg beranak anak2 ko tu......hahaha.... grinning titter laughing rupa nyer ko ni jantan..... grinning

_________________
"Kemerdekaan sebenar adalah kemerdekaan jiwa dari pengabdian sesama makhluk kepada keluhuran akidah hanya kepada Allah." - Mufti Perlis, Dr Mohd Asri
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jul 13, 2007 10:34 pm

Mel007 wrote:
along wrote:
Mel007 wrote:
Yg ni nama nya LILYBELLE .. (pic lama nih) skrng dah GEBU balik..malas n suke sngt duk kat dlm umah.. mmg jarang nak kuar pun.. kalo beranak tak pernah skit... ada la skali 8 kuar... tp anak2 dia tinggal 2... skrng ni dah MANDUL kan dia... tak larat sngt nak jaga.. so kucing2 jantan bg sound.. dia wat dek je... hahhaa.. sian tak de nafsu dah.. hehehhe.. (kejam ke tuan dia nih... hahaha)

mel, aku ada baca kat buku kata kalo kucing warna oren macam garfield ni selalu nyer jantan.....tapi kucing ko betina....pelik pulak aku...hehhe..kenapa hidung dia tu?? sian dia kene mandul....hehehe Very Happy

tu la along.. selalu kuar taik mata kucing nih.. hahaha.. skrng dah tembam n kuat makan.. bulu pulak mak aihhhh gebu tul.. tp tu la.. mmg tak penah dgr sore... Rolling yg dia tau tido je ....
lor dia bisu ka??? hehehe.....kucing persian nih mmg camtu....susah nak dgr sore.... clapping hug

_________________
"Kemerdekaan sebenar adalah kemerdekaan jiwa dari pengabdian sesama makhluk kepada keluhuran akidah hanya kepada Allah." - Mufti Perlis, Dr Mohd Asri
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts : 542
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Wed Jan 02, 2008 8:20 pm

Dengan rasmi nye.. aku dah tak bela lagik kucing sejak kucing nih mati .... whuarghhhhh!!!! tak sanggup nak bela lagik nampaknya... nak bela binatang len plak... hahaha
Back to top Go down
View user profile
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jan 04, 2008 9:33 am

mel, waaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! kucing aku dua2 dah mati kene ratah kat anjing!!!!!! yg betina mati dlm bulan november.....yg jantan pulak mati masa raya haji......sedih akuuuuuu!!! Sad wailing tapi aku baru ambik sekor lagi.....baru 2 bulan.....harap2 aku leh tgk dia hidup sampai dia tua.....

_________________
"Kemerdekaan sebenar adalah kemerdekaan jiwa dari pengabdian sesama makhluk kepada keluhuran akidah hanya kepada Allah." - Mufti Perlis, Dr Mohd Asri
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
Mel007
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Number of posts : 542
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jan 04, 2008 1:14 pm

lor.. siannye along.. aku leh imagine camana anjing tuh siat2 tubuh kucing tuh... aku nak tobat bela tak lah.. tp wat masa ni aku dah trauma la rasanya.. tgk nak.. tp pastu pikir2 balik rasanya tunggulah dulu... hu hu hu
Back to top Go down
View user profile
along
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 334
Country : Cloud Nine
Registration date : 22/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Fri Jan 04, 2008 4:06 pm

Mel007 wrote:
lor.. siannye along.. aku leh imagine camana anjing tuh siat2 tubuh kucing tuh... aku nak tobat bela tak lah.. tp wat masa ni aku dah trauma la rasanya.. tgk nak.. tp pastu pikir2 balik rasanya tunggulah dulu... hu hu hu
kan.....sian kucing2 aku tu....at least yg jantan tu ada org jumpa & tanam bangkai dia tapi yg betina tu langsung tak der berita......wailing kucing2 aku tu sebelum mati mmg gemuk sgt.....tu sebab dorg mati kot pasal tak larat nak lari.....waaaaaaaa!!!! Crying or Very sad

mel, kucing ko mati pasal apa? sakit ker?

_________________
"Kemerdekaan sebenar adalah kemerdekaan jiwa dari pengabdian sesama makhluk kepada keluhuran akidah hanya kepada Allah." - Mufti Perlis, Dr Mohd Asri
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/alongxx/
Abeerah
Sahabat Sokmo
Sahabat Sokmo


Female
Number of posts : 309
Registration date : 23/06/2007

PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Mon Jan 14, 2008 12:04 am

Aduhhh Along......dua- dua sekaliii...salam takziah nie..

nie benio belum masuk cerita kucing nie..kalau tak rancak nie dia Smile....

_________________
"...kadangkala ALLAH hilangkan sekejap matahari..Kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..Puas kita menangis,mencari di mana matahari! Rupa2nya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI..."
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kucing-kucing aku   Today at 1:46 pm

Back to top Go down
 
Kucing-kucing aku
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
www.sahabatsokmo.net :: Sahabat Sokmo Hangout :: Hobbies/Interests (Hobi/ Minat) :: Pets (Binatang Peliharaan)-
Jump to: